Protetica dentara este o ramura a stomatologiei care se ocupa cu reconstructia dintilor pentru ca fiecare persoana sa poata avea un zambet stralucitor si fermecator de frumos.

Problemele de sanatate, accidentele sau proasta ingrijire a dintilor poate conduce la pierderea dintilor sau la deteriorarea acestora. Avand in vedere importanta zambetului dar si importanta dintilor in procesul de masticatie este necesar ca acestia sa fie cat mai ingrijiti si sa arate cat mai bine din punct de vedere estetic. Acesta este momentul in care intra in scena protetica dentara. Aceasta ramura a stomatologiei ofera tratamente si metode pentru ca fiecare pacient sa isi recapete zambetul pierdut ca urmare a diverselor probleme dentara.

Cele mai populare servicii stomatologice oferite de catre protetica dentara sunt urmatoarele:

  • Aplicarea fatetelor dentare. Aceasta interventie se realizeaza pentru a reda albul dintilor naturali.
  • Aplicarea de coroane dentare. Reconstructia dentara se poate realiza si prin aplicarea de coroane dentare.
  • Incrustatii dentare. Incrustatia dentara este utilizata pentru a reconstrui dintele afectat de diverse afectiuni care pot aparea la nivelul cavitatii orale.
  • Aplicarea unui dispozitiv corono – radicular. La aceasta metoda de interventie se opteaza in momentul in care trebuie refacut bontul.
  • Aplicarea de proteze dentare fixe sau mobile. Acestea sunt utilizate pentru a masca dintii lipsa dar si pentru a putea recapata functionalitatea dintilor.

In concluzie, protetica dentara este solutia la care trebuie sa apeleze pacientii care nu sunt multumiti de modul in care arata dantura lor, modul in care aceasta este utilizata in timpul procesului de masticatie sau de catre persoanele care au nevoie de inlocuirea unuia sau a mai multor dinti.

Amonradent iti sta la dispozitie pentru astfel de situatii si nu numai. Programeaza acum o vizita si fii pregatit sa zambesti din nou.