Tot ceea ce trebuie stiut despre implantul dentar

Implantul dentar este in acest moment una dintre cele mai populare interventii chirurgicale care se poate realiza intr-un cabinet stomatologic. Rolul acestei interventii chirurgicale este de a inlocui absenta unuia sau a mai multor dinti. Aceasta metoda de inlocuire a dintilor cazuti din varii motive presupune introducerea in os a unui dispozitiv realizat din titan si alte aliaje. Acesta va functiona ca o radacina pe care se va realiza coroana dentara definitiva. De aceasta metoda de inlocuire a dintilor poate beneficia orice persoana atat timp cat nu exista probleme generale de sanatate care impiedica realizarea unei astfel de interventii chirurgicale. Pentru a putea beneficia de un implant dentar, pacientul trebuie sa treaca prin anumite etape, acestea fiind:
  • Consult amanuntit realizat de catre medicul stomatolog. Rolul acestui consult este de a evalua starea de sanatate a cavitatii bucale dar si a afectiunilor generale.
  • Realizarea unor analize specifice. Rezultatele acestor analize trebuie sa dovedeasca faptul ca esti un pacient apt pentru realizarea implantului dentar.
  • Realizarea unui computer tomograf pentru a putea avea informatii cu privire la tesutul osos.
Dupa parcurgerea acestor etape se trece la inserarea propriu zisa a implantului dentar. Aceasta se realizeaza in doua etape, dupa cum urmeaza:
  1. Etapa chirurgicala. In cadrul acestei etape se introduce implantul dentar in interiorul osului cu rolul de a crea radacina artificala necesara pentru a putea realiza coroana dentara definitiva. Dupa inserarea implantului dentar trebuie ca pacientul sa astepte 4 luni pentru ca implantul sa se integreze cat mai bine in os.
  2. Etapa protetica. In cadrul acestei etape se realizeaza coroana dentara definitiva. Aceasta este atasata de implantul dentar inserat in cadrul etapei chirurgicale. Aceasta etapa poate dura aproximativ o luna de zile.
Pacienti
1000+
Pacienti