Albire dentara

Modul in care aratam din punct de vedere estetic este din ce in ce mai important pentru ca societatea in care traim pune accent din ce in ce mai mult pe acest criteriu. Estetica dentara este unul dintre cele mai importante aspecte pe care le observam la o persoana cu care interactionam. Aceasta trebuie sa fie impecabila nu doar pentru a oferi un aspect placut ci si pentru a avea o stare de sanatate cat mai buna. Ingalbenirea dintilor este semnalul de alarma care anunta inceputul problemelor dentare. Problema ingalbenirii dintilor poate fi rezolvata prin apelarea la procesul de albire a dintilor dar si prin mentinerea unei igene dentare corecte.

Procesul de albire a dintilor trebuie sa fie realizat intr-un cabinet stomatologic, de catre un doctor stomatolog. Etapele prin care trebuie sa treaca un pacient care doreste sa apeleze la procesul de albire a dintilor sunt urmatoarele:

  • Se stabileste daca pacinetul este apt pentru metoda albirii dentare. Exista situatii in care un pacient nu poate aplica pentru o astfel de metoda. Este vorba despre persoanele insarcinate sau cele care alapteaza, persoanele care sufera de bolo gingivale sau eroziune dentara, copii care nu au implinit varsta de 15 ani si persoanele a caror dinti sunt foarte sensibili sau sunt alergice la peroxid.
  • Se izoleaza gingiile cu gel, dupa care se aplica gelul cu peroxid pe suprafata externa a dintilor.
  • Timp de 30 de minute se proiecteaza o lumina speciala pe suprafetele dentare.
Pentru a mentine cat mai mult timp nuanta de alb obtinuta ca urmare a procesului de albire dentara, pacientul trebuie sa evite consumul de alimente si bauturi colorate, sa aiba o igiena orala ireprosabila si sa reduca fumatul.
Pacienti
1000+
Pacienti