Endodontia si odontoterapia restauratoare sunt doua dintre ramurile stomatologiei la care trebuie sa apeleze pacientii care au probleme dentare create de catre carii. Caria dentara este cea mai populara afectiune stomatologica de care poate suferi un om. Aceasta apare fie ca urmare a unei proaste ingrijiri la nivelul cavitatii orale fie ca urmare a unui stil alimentar bogat in zaharuri, bauturi acidulate, etc.Ignorarea cariilor conduce la agravarea problemelor dentare. Pentru a preintampina o astfel de problema este necesara tratarea cariilor dentare inca din momentul in care acestea au aparut.

O carie netratata la timp duce la deteriorarea dintelui si la aparitia durerilor gingivale. Aparitia durerilor dentare este momentul in care multi dintre noi se adreseaza unui medic stomatolog in vederea remedierii problemei cauzate de caria dentara.

Sunt foarte multe situatiile in care dintii nu mai pot fi salvati de atacul cariilor dentare sau situatii in care acestia trebuie reconstruiti partial ca urmare a avansarii cariei dentare. Pentru a apela la cele mai bune solutii este necesar ca medicul stomatolog sa consulte pacientul pentru ai putea oferi acestuia cele mai bune solutii pentru restaurarea dintilor afectati partial sau in totalitate de caria dentara.